A jegybanktól kapott 500 milliós hitelt az Origót megvásároló New Wave testvércége

PÉNZ
2015 december 19., 16:15

A Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramjának forrásaiból kapott 500 millió forint hitelt a New Wave Production Kft, az Origót megvásároló New Wave Media Kft. testvércége. 

"Az összeghez azon az NHB Növekedési Hitel- bankon keresztül jutott hozzá a társaság, ami Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás tulajdona egy másik társaságon keresztül" - írja a jobboldali lap. 

AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
photo_camera Matolcsy György. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

A hír azért érdekes, mert a New Wave Production testvércége, a New Wave Media is a cseh Bawaco befektető tulajdonában van. A Bawacoról két éve a cink.hu írta meg, hogy valószínűleg Szemerey érdekeltsége. A valódi tulajdonos, Jan Nagy több cégben társa Szemereynek, egy vállalatban pedig alkalmazottja is volt. 

(Magyar Nemzet)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.