A jegybanktól kapott 500 milliós hitelt az Origót megvásároló New Wave testvércége

PÉNZ
2015 december 19., 15:15
comments 242

A Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramjának forrásaiból kapott 500 millió forint hitelt a New Wave Production Kft, az Origót megvásároló New Wave Media Kft. testvércége. 

"Az összeghez azon az NHB Növekedési Hitel- bankon keresztül jutott hozzá a társaság, ami Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás tulajdona egy másik társaságon keresztül" - írja a jobboldali lap. 

AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
photo_camera Matolcsy György. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

A hír azért érdekes, mert a New Wave Production testvércége, a New Wave Media is a cseh Bawaco befektető tulajdonában van. A Bawacoról két éve a cink.hu írta meg, hogy valószínűleg Szemerey érdekeltsége. A valódi tulajdonos, Jan Nagy több cégben társa Szemereynek, egy vállalatban pedig alkalmazottja is volt. 

(Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.