Egyre jobban félünk a menekültektől, már alig van, aki befogadná őket

migráció
2015 december 19., 09:21
comments 786

Vérfagyasztó dolgokat lehet olvasni a kutatásban, amit a Medián csinált a HVG számára a menekültekkel kapcsolatban.

Így például szeptember óta 66-ról 83  százalékra nőtt azok aránya, akik elutasítják a menekültek befogadását, az emberek 23 százaléka a terrortámadásoktól és a migránsoktól fél a legjobban.

46 százalék gondolja, hogy "elég valószínű", hogy Magyarországot is hamarosan eléri a terror.

Ennél is durvább, hogy például a Fidesz szavazóinak 64 százaléka szerint valószínű, hogy egyszer a muszlimok kerülnek többségbe Európában, és ránk fogják kényszeríteni vallásukat és kultúrájukat. Ez az arány a teljes népességnél is 56 százalék.

A teljes népesség 63 százaléka gondolja, hogy a menekültek általában "inkább agresszívek és követelőzőek".

Menekültügyben a rendőrség és a kormány munkájával elégedettek az emberek, egy százfokú skálán a rendőrök 75, a kormány 67 pontot kapott, a lista végén a baloldali ellenzék és az Egyesült Államok vannak 35-35 ponttal.

A kormányzati hecckampány eredménye lehet, hogy az uniós menekültkvóták elutasítása is megugrott, és az emberek döntő többsége azonosult azzal a kormányzati állásponttal, hogy a menekültek befogadásának semmilyen előnye sem lehet, viszont a terroristák mind közülük kerülnek ki. 

 37 százalék választotta, hogy

„bizonyos személyek, érdekcsoportok vagy országok szervezik, támogatják"

a mostani tömeges migrációt, konkrétan

az Egyesült Államokra, Soros Györgyre és / vagy a zsidókra gyanakszanak közülük a legtöbben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt