A véleménydiktatúra kicsinálta a Tiffán Borászat Facebook-oldalát

POLITIKA
2015 december 20., 16:42
comments 472

Bő egy órája szólította fel követőit a Lemondok a Fideszről Facebook-csoport, hogy pontozzák le a Facebookon Tiffán Zsolt fideszes politikus borászatát azzal az üzenettel, hogy

"Nem veszek Tiffán-bort, amíg Tiffán Zsolt bocsánatot nem kér a nőket bántó kijelentései miatt."

Tiffán az egy hete tomboló Kövér-Ákos-ügyben megszólalva hiénákhoz hasonlította azokat, akik kritizálni merték Kövért és Ákost a nőket lealacsonyító kijelentéseik miatt.

Az akció sikeresnek bizonyult nem várt eredménnyel járt*, mostanra elérhetetlenné vált a Tiffán Pincészet Facebook-oldala.

A magam részéről annyit mondanék a rögvest kibontakozó vita elé, hogy a véleményszabadság kétirányú utca:

Tiffán Zsoltnak (Kövér Lászlónak, Kovács Ákosnak) ugyanúgy joga van bunkónak lenni, mint a vele egyet nem értőknek kritikai véleményekkel elárasztani az oldalát.

Vagyis úgy vagyok ezzel, mint egy Bayern-Real meccsel: én csak a jó fociért szurkolok. Hajrá, mindenki! Diktáljanak véleményt!

*Pontosítás 19:36: A Lemondok a Fideszről adminjai szóltak, hogy - ahogy írom is - ők csak negatív értékelésekkel akarták elárasztani az oldalt, amit szerintük talán pont maguk Tiffánék tettek ezután elérhetetlenné. Ők maguk amúgy a Tiffán pincészet oldalának eltűnése után ki is posztolták, hogy ők maguk úgy vélik, Tiffánnak is joga van a véleményéhez, céljuk pedig nem az oldal eltüntetése volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.