Miközben Szlovéniában éppen leszavazták a melegházasságot, az USA-ban már a keresztények is megbékéltek a homoszexualitással

külföld
2015 december 20., 21:28
comments 111

A nagy amerikai egyházak híveinek és összességében az amerikai keresztények többsége szerint

el kell fogadnia a társadalomnak a homoszexualitást,

derült ki a Pew Research még pénteken publikált kutatási eredményeiből. A felmérés szerint már csak az evangéliumi protestáns szabadegyházak, a mormonok és a Jehova tanúi között vannak csak többségben azok, akik szerint a homoszexualitás elfogadhatatlan, bár a 2007 óta eltelt nyolc évben ez utóbbi három egyház hívei is sokkal elfogadóbbak lettek.

A felmérés szerint

  • az amerikai katolikusok 70%-a;
  • az amerikai fővonalas protestánsok - episzkopálisok, baptisták, lutheránusok, presbiteriánusok, egyesült metodisták stb. - 66%-a;
  • az orthodox keresztények 62%-a;
  • az összes keresztén 54%-a;
  • a történelmi fekete protestáns egyházak - pl. a déli baptisták, fekete metodisták - 51%-a

gondolja úgy, hogy el kell fogadni a homoszexualitást. A teljes népesség körében amúgy 62 százalék azok aránya, akik szerint a társadalomnak el kell fogadnia a szexuális másságot.

A mormonok és az evangéliumi szabadegyházakhoz tartozóknak csupán a 36%-a gondolja ezt, de nyolc éve még csak 24, illetve 26 százalék volt körükben az elfogadók aránya.

A Jehova tanúi még mindig nagyon elutasítók: bár az elmúlt nyolc évben harmadával nőtt köztük az elfogadók aránya, az még most is csak 16 százalék. (Via Pew Research)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.