A Hajnali láz sem érdekelte a moziban a nézőket

Mindössze 1981-en látták Gárdos Péter új filmjét, a Hajnali lázt a magyar mozikban a premiert követő első hétvégén. 

A rendező által írt, nagy sikerű könyvből készült azonos című film ezzel az eredménnyel a leggyengébben kezdő filmek sorát gazdagítja egyelőre, íme a magyar filmek első hétvégés nézőszámai (Forgalmazói szempontból az első hétvégén elért nézőszám sokatmondó adat, ebből nagy biztonsággal lehet következtetni a mozis össznézettségre):

A filmet a Magyar Nemzeti Filmalap 309,61 millió forinttal támogatta, de finanszírozta az Európai Unió MEDIA programja, az MTVA és a Magyar Mozgókép Közalapítvány a Svéd Filmintézet, a Filmpool Nord, a Svéd Televízió, a Jeruzsálemi Filmalap, a Magnet Bank, a Magyar Nemzeti Vagyonügynökség.

A sztori Gárdos szüleinek történetét dolgozza fel:

„A második világháború utáni Svédországban játszódó romantikus film a borzalmakon is túljutni képes, szenvedélyes élni akarás megható és csodálatos példázata. A 25 éves Miklós 117 lánynak ír levelet, hogy megtalálja az igazit. A 19 éves Lilivel fél évig levelezik, mire személyesen is találkoznak.”

A 2010-ben megjelent könyvet tavaly fedezték fel külföldön, és nagy sikere lett, szóval még az is lehet, - ha nem is egy hétvége alatt - a film is lassan eljut közönségéhez.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.