Egy nyugdíjas rendőrt tartóztattak le a francia gépen talált kamubomba miatt

külföld
2015 december 21., 15:21
comments 34

A reptéri rendőrség egy 58 éves férfit vett őrizetbe az Air France mauritiusi járatán talált kamubomba miatt, aki maga is a gépen utazott. A hülye vicc kitalálója és magvalósítója korábban rendőrként dolgozott. A vele együtt repülő feleségét szemtanúként hallgatták ki. Azt egyelőre nem tudni, hogy a házaspár milyen nemzetiségű volt.

Egy utas vasárnap reggel riasztotta az Air France Mauritiusról Párizsba tartó gépének legénységét, miután egy gyanús, ketyegő tárgyat talált a vécében. A riasztás miatt a gép Kenyában megszakította az útját, és Mombasában kényszerleszállást hajtott végre. A landolás után az utasokat és a személyzetet rögtön evakuálták, majd a rendőrség bombaszakértői nekiláttak a gyanús csomag átvizsgálásának.

Bár az első hírek arról szóltak, hogy a kenyai hatóságok szerint igazi bomba ketyegett a vécében, pár órával később kiderült, hogy valaki csak egy kartondobozba csomagolt, tojásfőzéshez használt órát hagyott ott. Erről a szakértők hamarosan azt is megállapították, hogy nem lehetett volna vele felrobbantani a gépet, csak vaklárma volt az egész.

Az Air France ügyvezetője szerint a ketyegő csomagot az egyik utasnak kellett a vécébe rejtenie, ami valószínűleg egy hülye vicc akart lenni. Az Air France mások életének veszélyeztetése miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.