Indiában felakasztanak 7 férfit, akik megerőszakoltak, majd halálra kínoztak egy nepáli nőt

külföld
2015 december 21., 19:47
comments 284

Indiában halálra ítéltek hét férfit, akik februárban megerőszakoltak és megöltek egy nepáli nőt. A 28 éves nőt depresszióval kezelték Harijána tartományban, mikor eltűnt. Három nappal később egy mezőn találták rá. A boncolás megállapította, hogy csoportos nemi erőszak áldozata lett. Az elkövetők előbb megerőszakolták, majd megkövezték, pengékkel vagdalták és botokat dugtak fel neki. Az orvos, aki a holttestet megvizsgálta, azt mondta, hogy 29 éves pályafutása alatt még sosem látott ilyen szörnyű esetet.

A halálos ítéletet meghozó bírónő azt mondta, hogy erős üzenetet akart küldeni a társadalomnak.

„Ennek az ügynek minden vádlottját halálra ítélem, akiknek addig kell lógniuk, amíg meg nem halnak”

- mondta Seema Singhal bírónő az ítélethirdetéskor.

Hozzátette, hogy a nők az indiai társadalomban még mindig bűncselekményeknek és diszkriminációnak vannak kitéve, és még mindig rengeteg nemi előítéletet látni a rendszerben.

Az ügy nyolcadik gyanúsítottját, aki még kiskorú, a fiatalkorúak bíróságán ítélik majd el. Volt egy kilencedik gyanúsított is, de ő már a letartóztatást követően megölte magát.

A halálos ítéleteket egyébként ugyanazon a napon hozták, mikor egy másik indiai bíróságon felmentették azt a férfit, aki 2012-ben Újdelhiben erőszakolt meg egy egyetemista lányt. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.