Örök hála és dicsőség a spoilervadászoknak!

bűnügy
2015 december 21., 14:43
comments 271

Kimerítő időszakon van túl az emberiség. Évek múlva is csak úgy fogunk ezekre a hetekre visszaemlékezni, hogy 2015 telén világosan elvált a szar a májtól. Most pontosan lehet tudni, hogy kik a jók és kik a rosszak, kik állnak az árnyék, és kik a fény szolgálatában. Nincsenek árnyalatok. A frontvonalak egyértelműek. 

Vannak a spolilerezők, és vannak az antispoilerzők

Egy NORMÁLIS országban Kárász Róbertet, Schmuck Andort, Sváby Andrást, azt a gyökeret az esportbárból és minden rohadó lelkű, rosszakaratú poéngyilkost hetedíziglen ki kéne irtani, élve fel kéne négyelni, mákdarálóval leszecskázni, savas hordóba feloldani, és jeltelen dögkútba locsolni. 

Ez volna a méltányos bánásmód mindenkivel, aki akár álmában vagy "véletlenül" saját fontosságától, és információtöbbletétől elájulva kiböki, hogy mi az új Csillagok háborúja film akármelyik poénja.  

De ez a poszt most szóljon a jó ügy védelmezőiről! Következzenek a legnagyobb antispoilerezők! Természetesen spoilermentesen!

Titkok őrzői, Hősök vagytok

1. Demcsák Zsuzsa, te jó ember vagy! 

photo_camera

Viszont Kárász Róbert, te a pokol rezsóján kozmálj oda, mert a TV2 hajnali adásában láthatóan előre kitervelt szándékkal elfecsegted a Star Wars 7 legütősebb poénját. De arról már nem szól a fáma, hogy volt ott valaki, aki összetette a kezét, és rimánkodva próbálta megakadályozni az aljas spoilerezést. 

Demcsák Zsuzsát idézem: "Csak könyörgöm, el ne meséljétek nekem, a két ünnep között fogom megnézni a gyerekeimmel!" 

De minden fohász hiába. Kárász bedöfte a spoiler egyenesen a szívbe :(((((

2. A Barcraft Esport Bár az utolsó biztonságos hely az országban

photo_camera

Ezek a szigorú bejegyzések jelentek meg a hétvégén a körúti esport bár Facebook-oldalán:

  • "A mai napon felkerült a feketelistánkra az első ember, aki volt olyan "figyelmes" hogy bespoilerezte az új SW filmet. Nagy tapsot Bukta Milánnak!"
  • "Tisztázzunk valamit az aki direkt spoilerez amikor tudja hogy mások nem szeretik csupán azért hogy rontson annak a másiknak az élményén amit egy ilyen régenvárt film megnézése jelent az egy kis görény és repül innen hogy a lába nem éri a földet:)"

Nem tudom, ki vagy Bukta Milán, akire ennyire berágott a BarCraft tulajdonosa, de jól megjártad, ugyanis örökre ki vagy tiltva az ország egyetlen geekeknek fenntartott kocsmájából! És örülj, hogy ennyivel megúsztad, te guanólelkű, hegyi troll.

Le a kalappal, ahogy mondani szoktuk: az erő legyen veled, Barcraft!

3. A szépkorúak sith lovagja

photo_camera

Schmuck Andor olyat spoilerezett az Instagramon, hogy azt ide le sem merem írni. Valójában nem is tudom, ha nagyon akarnám, sem tudnám. Ugyanis ebben a poéngyilok sztoriban Schmuck Andor nagy jellemfejlődésen ment kersztül. A brutális spoiler után, a politikus önkritikát gyakorolt,átállt a fényes oldalra, és eltüntette a gennyes lelkületű posztot. 

Oké, most talán megbocsátunk, de nem felejtünk!

4. Sváby Spoiler Andrástól ments meg Gyula minket!

A hétvégén, a Tumblr magyar szegletében goások vesztek össze vegánokkal azon, hogy állatkínzás-e kedves, nyulas videókat nézni. Ez ugyan az állati és emberi együttélés szempontjából sorsfordító disputa volt, valami mégis elterelte róla a figyelmemet. 

Sváby András megnézte a Csillagok háborúját, és közben lefotózott belőle egy kockát. Majd volt pofája beírni, hogy "nem lelőve egyetlen poént sem". Hogy ütné el a kólás autó!

"Nem lelőve egyetlen poént se, csak annyit mondanék: TÖKÉLETES! A végén kijött egy jó adag könny a szemembőll. A legelső részt 10 éves gyerekként apámmal néztem meg. Most 48 évesen ugyanazt az élményt éltem át, csak most én vittem el a nagyobbik fiam. Borzongatóan jó film az új Csillagok háborúja."

photo_camera

És akkor jött a geekújságírás rettenthetetlen jedi lovagja, az indexes Szűcs Gyula, és egy kíméletlen alliterációval porrá zúzta a spoilerező férget.

"Moziban mobilozó türhő..."

Gyula az Indexen Mérlegen a tahóság címmel ki is fejtette, hogy nem csak az ám a baj, hogy Sváby mobilozott a moziban, hanem, hogy:

"sokaknak már azzal elrontotta a szórakozását, hogy megmutatta a moziban lőtt képpel, mi lett Luke Skywalkerrel A Jedi visszatér óta eltelt 30 évben."

Gyula, a szívemből szóltál, és még úriember maradtál. Nem úgy Sváby Andás, akinek még a pofátlan poéngyilkolás után volt arca visszamarni. Ilyenek ezek a spoilerezők :(((

"de akkor folytassuk. Tudod mit? Légy férfi, vidd végig ezt a történetet, jelents fel a jogvédőnél, a rendőrségen, a forgalmazónál, a házmesterednél, vagy ahol akarsz. Én lelkesedésből tettem ki a fotómat, te viszont anyagi haszonszerzésből, nagy nyilvánosság előtt publikáltad azt az Indexen. Az anyagi haszonszerzés a fizetésed és az Index látogatottsága, ami szintén pénzben mérhető. Az meg a legröhejesebb, hogy te celebezel, holott a kettőnk közül te jársz ingyenes celebvetítésekre, én megvettem a jegyet."

pfffff

Nekünk nem maradt más dolgunk, mint megköszönni a spoilervadászoknak, hogy VANNAK. És megőrzik nekünk az élet nagy pillanatait. Köszönjük, Gyula, Andor, Zsuzsa, Barcraft! 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.