Párizsi merényletek: egy testvérpárt vettek őrizetbe Brüsszelben

külföld
2015 december 21., 05:02

Az RTBF állami tévé és belga hírügynökség az ügyészségre hivatkozva jelentik, hogy egy testvérpár tartóztattak le a kommandósok Brüsszel Dansaert negyedben. A párosnak a november 13-i párizsi merényletekhez van köze, hogy pontosan mi, azt nem tudni. 

photo_camera

Az elfogás Brüsszel Dansaert negyedében egy lakóépület hatodik emeletén történt. A szövetségi ügyészség két férfit kihallgatásra hivatkozva őrizetbe vette. A legnagyobb erőkkel  keresett párizsi terroristát  Salah Abdeslamot még mindig nem sikerült elfogni. A belga és a francia hatóságok azt sem tudják, hogy Európában van-e még, vagy visszaszökött Szíriába. Abdeslam egyik testvére a a párizsi Bataclan koncertteremben robbantotta fel magát, másik testvérét a merényletsorozat után vették őrizetbe a brüsszeli Molenbeek negyedben. 

photo_camera AFP / Belga / NICOLAS MAETERLINCK

Közben a belga igazságügyi miniszter, Koen Geens elmondta, hogy november 15-én elfoghatták volna  Salah Abdeslamot. Tudták, hogy melyik molenbeeki házban bujkál, de  az éjszakai rajtaütéseket tiltó jogszabály miatt nem kutathatták át a lakást, így a terrorista időt nyert és eltűnt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.