Nemcsak az egyik, hanem a másik állami bank is finanszírozta Andy Vajna TV2-vásárlását

gazdaság
2015 december 22., 05:46
comments 84

Az állami tulajdonban lévő, és jelenleg az MNB irányítása, pontosabban szanálása alatt álló MKB Bank is adott hitelt Andy Vajnának a TV2 felvásárlásához – értesült a Világgazdaság, méghozzá "Andy Vajnához közeli forrásokból".

Eddig annyit lehetett tudni, hogy az állami, eredetileg exportfinanszírozást célzó Eximbank nyújt egy 6,7 milliárd forintos hitelt Vajnának, aki maga 2,5 milliárdos önrészt vállal. A TV2 viszont 18-19 milliárd forintba kerülhet, így más finanszírozó is kell az ügylet mögé.

A VG forrásai szerint az MKB és az Exim mellett egy magánbank is van az ügyletben, a források szerint azért,

"hogy a látszatra is adjanak."

A cikk szerint ugyanakkor lehet, hogy azért nem jegyezték még be a cégbíróságon az MKB zálogjogát Vajna cégén, mert még nem dőlt el, hogy hitelt vagy bankgaranciát nyújt-e a pénzintézet.

"Az MKB a szanálása alatt is ugyanúgy hitelezhet, mint azt megelőzően, e tekintetben semmilyen korlátozás alá nem esik, sőt az az érdek, hogy hitelezési tevékenysége töretlen legyen"

– közölte a Világgazdaság érdeklődésére Nagy Márton, az MNB alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján.

(Világgazdaság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt