Szótlanul tűrt erőszak

erőszak
2015 december 22., 18:08

Kiss Miklós 11 nőről készített 11 képe egészen a Huffington Postig jutott a napokban.

A projekt a szóbeli, érzelmi, fizikai, szexuális erőszakot vagy gazdasági hátrányokat szenvedő nőkre hívja fel a figyelmet. A legtöbb ilyen eset ugyanis észrevétlen marad, sőt sokan még mindig azt hiszik, hogy a "hallgatás beleegyezés". Hát nem.

A választás szabadsága?

A projekt azok szenvedéseire hívja fel a figyelmet, akik nem tudnak, nem tanultak meg, vagy nem mernek nemet mondani és a néma, hallgatólagos beleegyezésük fájdalmas mindennapos rutinná vált. Láthatatlan és romboló rutinná. Ördögi körbe zárva sokakat évekig, vagy akár egy életen át.

Minden ember dönthet a saját testéről, a saját életéről, a saját szexualitásáról

Mondhatunk nemet házasságon belül is, akkor is, ha először igent mondtunk, akkor is, ha nyaralni mentünk együtt, vagy ha a másik "lovagias volt"

A hallgatás nem beleegyezés.

photo_camera


<br>

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.