A spanyol szocialisták nem támogatják Rajoy pártját

külföld
2015 december 23., 15:52
comments 58

A spanyol szocialisták nem szállnak be a kormányba, ha annak Mariano Rajoy jelenlegi miniszterelnök vagy a Néppárt a vezetője. A szocialista párt elnöke, Pedro Sanchez szerdán beszélt arról, hogy Spanyolországnak változásra van szüksége. „Azzal, hogy nemet mondunk Rajoy-ra, igen mondunk a változásra” - monda Sanchez.

Fotó: AFP/Pedro Armestre
photo_camera Pedro Sanchez - Fotó: AFP/Pedro Armestre

Vasárnap este a kormányzó néppárt kapta a legtöbb szavazatot, de nem sikerül a kormányképes többséget szerezniük, mert évtizedek az után az országban megdőlt a kétpártrendszer, és a megszorításellenes Podemos-nek és a magát középpártnak nevező Ciudadanosnak is sikerült bejutnia a törvényhozásba.

A Néppárt 123 képviselői helyet szerzett, de a kormányzóképességhez legalább 176 helyre lenne szükségük. A szocialistáknak 90 mandátumuk van, a Podemos-nak 69, a Ciudadanosnak pedig 40. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.