A thai junta nagyon népszerűnek találta magát a saját felmérésében

külföld
2015 december 23., 07:31
comments 15

Kiemelkedően jó közvélemény-kutatási eredményekkel lepte meg magát egy nappal az éves évértékelője előtt a thai katonai junta, amely 2014 májusában puccsolta meg Yingluck Shinawatra kormányát.

A felmérés szerint, amit szimplán a helyi KSH-val, a Nemzeti Statisztikai Hivatallal végeztettek el, a thaiok 99,3 százaléka rendkívüli módon elégedett a katonai diktatúra eddigi teljesítményével.

Ami annyira nem is nagyon meglepő, hát ki ne felelné azt egy kormányhivatal érdeklődésére, hogy nagyon, sőt, még egy kicsit annál is jobban elégedett a kormány teljesítményével, ha amúgy az a kormány előszeretettel börtönzi be azokat az újságírókat, tudósokat, aktivistákat, tiltakozókat, akik egyetértés és támogatás helyett inkább aggályaikat fogalmazzák meg velük kapcsolatban.

Persze azt sem zárhatjuk ki, hogy a thai nép egyszerűen azért ennyire lelkes, mert nagyon feldobta őket a juntavezér Prayuth Chan-ocha új slágere, a "Mert Ti Vagytok Thaiföld", amit a juntavezér kimondottan azért írt, hogy feldobja a közhangulatot. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.