Észak-Anglia víz alá került

külföld
2015 december 26., 22:01
comments 751

A heves esőzések áradásokat okoztak Anglia északi részén, ami miatt Lancashire és Yorkshire környékén több száz embernek kellett elhagynia otthonát. A brit Meteorológiai Szolgálat további esőzésekre figyelmeztet Észak-Angliában, Walesben és Skóciában. AZ érintett területekre a legszigorúbb, "életveszélyes" figyelmeztetést adták ki. 

Az áradások miatt Manchester és Leeds belvárosát is fenyegetik. A Környezetvédelmi Hatóság (EA) 22 esetben rendelt el életveszélyes jelzésű árvízriadót, 283 esetben pedig standard riasztást adtak ki, ami szintén azonnali beavatkozást követel. 

David Cameron miniszterelnök a Twitteren jelezte, hogy összehívták a COBRÁ-t, azaz katasztrófa bizottságot. 

(BBC/Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.