A Trónok harca a legtöbbet kalózkodott sorozat a neten

tévé
2015 december 28., 14:13

Sorozatban negyedszer is a Trónok harca lett a legtöbbet illegálisan letöltött sorozat a neten. A torrentfreak.com becslése szerint a BitTorrent szoftveren keresztül 14,4 millióan töltötték le az utolsó évad részeit világszerte. 


Második lett a The Walking Dead 6,9 millió letöltéssel, a harmadik Big Bang Theory-t pedig 4,4 millióan szedték le a torrentszoftveren keresztül. A szám arra vonatkozik, hogy ennyi darab részt töltöttek le összesen a sorozatból. 

A 14,4 millió elég nagy szám, ha azt vesszük, hogy a Trónok harcát Amerikában idén nagyjából 8 millióan nézték az HBO-n. A fölényes győzelem ettől még nem nagy meglepetés: a sorozat idén már megdöntött egy torrentrekordot, amikor egyszerre 258 ezer felhasználó osztotta meg ugyanazt a torrentfájlt párhuzamosan. 

A Torrentfreak több forrásból, részben torrentoldalak nyilvánosan elérhető adataiból rakta össze a becsléseket, de mivel ebben streamszolgáltatások és nagy tárhelyszolgáltatókon keresztül való letöltés számai nincsenek benne, a teljes kalózforgalom ennél nagyobb is lehet. 

(Torrentfreak)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.