Hat és fél évet kapott Kulcsár Attila bróker

bűnügy
2015 december 29., 9:48
comments 144

Kulcsár Attila volt brókert hat év hat hónap börtönre és 230 millió forintos vagyonelkobzásra ítélte sikkasztás és más bűncselekmények miatt kedden első fokon a Fővárosi Törvényszék. 

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd FRISSÍTÉS

A megismételt eljárásban Rejtő E. Tibor volt bankvezetőt és Forró Tamás vállalkozót, újságírót felmentették a vádak alól.

A 18 vádlott közül Kulcsár Attila mellett még néhányan kaptak letöltendő szabadságvesztést, köztük Kerék Csaba 3 év 9 hónapot, a többiek 2 évet vagy annál kevesebbet.

Több vádlottat felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt a bíróság, és voltak olyanok is, akiknek az ügyében felmentő rendelkezést hozott.

A törvényszék néhány vádlott és számos cég esetében rendelt el vagyonelkobzást, amely összességében milliárdos nagyságrendű. Az ítélet szóbeli indoklása várhatóan késő délutánig eltart.

A brókerbotrány vagy Kulcsár-ügy 2003-ban pattant ki, amikor felmerült a gyanú, hogy Kulcsár Attila, a K&H Equities brókere mintegy 23 milliárd forintot sikkasztott, amikor jogosulatlanul forgatta ügyfelei - állami vállalatok és magáncégek - pénzét.

A ügyben több, főként szocialista politikus, közismert személy - így az újságíró Forró Tamás - neve is előkerült.

Hét évvel később, 2010-ben, az elsőfokú ítélet után az eljárás megismétlését rendelte el a bíróság. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt