A lengyel parlament már el is fogadta az új médiatörvényt

külföld
2015 december 30., 19:34

A belföldi és nemzetközi tiltakozások dacára a parlamentben abszolút többséget élvező kormánypárt jelenlevő 228 képviselőjének egyhangú szavazatával már el is fogadták az új lengyel médiatörvényt. A javaslatot a volt kormánykoalíció kisebbik pártja, a Lengyel Parasztpárt egy képviselője, egy független képviselő és a harmadik legnagyobb párt, a Kukiz '15 két képviselője is megszavazta, a Polgári Platform egyhangúlag elutasította.

Az új szabályozás még nem lépett ezzel életbe, a felsőháznak is döntenie kell róla, de erre se kell sokat várni. A kedden benyújtott javaslat felhatalmazást ad a kormánynak a közmédia vezetésének azonnali leváltására, egyben arra, hogy a jövőben a közmédia vezetőit és felügyelő testületeinek tagjait a kormány egyik minisztere, a kincstárügyi nevezze ki és váltsa le saját hatáskörében:

magyarán teljes egészében a kormány alá rendelnék a közmédiát.

(Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.