Előállították, de százezer dollár leperkálása után már újra szabad Bill Cosby

Egymillió dolláros óvadékot szabott ki Bill Cosbyra a Philadelphiához közeli Elkins Park bírósága, de az egykor népszerű tévés legenda már ennek tíz százalékának befizetésével, vagyis százezer dollár ellenében szabadon távozhatott az épületből.

Cosby ellen december 30-án, vagyis ma emelt vádat a pennsylvaniai ügyészség szexuális bántalmazás miatt. Cosby ellen évek óta több tucat nő tett vallomást, állításuk szerint a sztár bedrogozta és szexuálisan zaklatta, megerőszakolta őket. Cosbyt most egy ilyen eset miatt vádolták meg, az ügyészség szerint 2004 januárjában bántalmazta egy elkábított áldozatát.

Cosby a bíróság ítélete után átautózott a cheltenhami rendőrségre, ahol rabosították. A rendőrőrs előtt kisebb tömeg fogadta, azt skandálták, hogy Cosby "szörnyeteg".

A bíróság határozata szerint január 14-én lesz az előzetes meghallgatása. Három vádpontot emeltek ellene, szexuális bántalmazással, beleegyezés nélküli bántalmazással és magatehetetlen áldozat bántalmazásával vádolják, a vádpontokból pedig az is kiderül, hogy Cosby közösült áldozatával.

A Washington Post jogi szakértői szerint a vádakat nem lesz egyszerű bizonyítani, tekintettel a cselekmény óta eltelt időre, de az ügyészek meggyőzhetik a bírót arról, hogy a Cosby ellen hasonló vádakat megfogalmazó többi nőt is meghallgassák, ez pedig az ítélettől függetlenül örökre tönkreteheti az egykor népszerű sztárt.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.