Nyugdíjas pedagógus számolja fel a korrupciót Méhkeréken

31 millió forintos uniós forrásból bűnmegelőzési programot kellett volna megvalósítania a méhkeréki iskolának, ám a program - egy kétnapos tanároknak szóló tréninget leszámítva - elmaradt.

Állítja legalábbis Kozmáné Boka „Marika” Mária, aki végül úgy döntött, utánajár annak, hova is tűnt az iskolának szánt uniós pénz.

Boka Mária ezért az Együtt politikusa, Juhász Péter által alapított Igazmondó Alapítványhoz fordult segítségért, és úgy tűnik, az ügy elkezdett felgöngyölödni, legalábbis az ügyészségnek már tudtak címezni egy hűtlen kezelésről és költségvetési csalás gyanúját firtató levelet.

A sztoriban a legszebb, amiről az RTL Klub híradója is beszámolt, hogy a helyi fideszes polgármester, Tát Margit az eltűnt pénzt firtató kérdésre azzal reagált, hogy végül „külsős szakemberekre” bízták a bűnmegelőzési feladatokat. Ám ezt az Emberei Erőforrások Minisztériuma  - vélhetően egyeztetés hiányában - azonnal cáfolta, mert az ő válaszukban azt állították, a pénzt az iskola annak rendje és módja szerint felhasználta.


Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.