Nyugdíjas pedagógus számolja fel a korrupciót Méhkeréken

Tbg
politika
2015 december 30., 09:54
comments 359

31 millió forintos uniós forrásból bűnmegelőzési programot kellett volna megvalósítania a méhkeréki iskolának, ám a program - egy kétnapos tanároknak szóló tréninget leszámítva - elmaradt.

Állítja legalábbis Kozmáné Boka „Marika” Mária, aki végül úgy döntött, utánajár annak, hova is tűnt az iskolának szánt uniós pénz.

Boka Mária ezért az Együtt politikusa, Juhász Péter által alapított Igazmondó Alapítványhoz fordult segítségért, és úgy tűnik, az ügy elkezdett felgöngyölödni, legalábbis az ügyészségnek már tudtak címezni egy hűtlen kezelésről és költségvetési csalás gyanúját firtató levelet.

A sztoriban a legszebb, amiről az RTL Klub híradója is beszámolt, hogy a helyi fideszes polgármester, Tát Margit az eltűnt pénzt firtató kérdésre azzal reagált, hogy végül „külsős szakemberekre” bízták a bűnmegelőzési feladatokat. Ám ezt az Emberei Erőforrások Minisztériuma  - vélhetően egyeztetés hiányában - azonnal cáfolta, mert az ő válaszukban azt állították, a pénzt az iskola annak rendje és módja szerint felhasználta.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.