Sztálin bőrébe bújik Depardieu

Tbg
a hetedik művészet
2015 december 30., 10:50
comments 135

Joszif Sztálin szovjet diktátort alakítja Gérard Depardieu francia filmsztár egy új filmben, amelyet Fanny Ardant francia színésznő rendez.

photo_camera Ardant és Depardieu Moszkvában (AFP PHOTO / VASILY MAXIMOV)

A hírt a 67 éves színész szóvivője is megerősítette Párizsban az AFP-nek.

A színésznő, akinek ez a harmadik rendezése, Jean-Daniel Baltassat 2013-ban megjelent, Le divan de Staline című regényét filmesíti meg. 

A történelmi tabló a Leopardo Filmes francia-portugál társaság produkciójában valósul meg, a jelmezeket és a korabeli használati tárgyakat a Moszfilm orosz filmstúdió biztosítja. 

A cselekmény az 1950-es évek Szovjetuniójában játszódik, a középpontban egy fiatal művésszel, akit megbíznak, hogy készítsen emlékművet Sztálin tiszteletére, a férfi azonban gyanússá válik a szovjet titkosszolgálat, a KGB szemében. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.