„Éreztük az égő szálloda hőjét, és hallottuk, ahogy ropog a tűz”

olvasói levél
2015 december 31., 21:00
comments 48

Olvasónk, Májki írta meg, hogy milyen volt átélni a szállodatűz miatti felfordulást a helyszínen, Dubajban, ahol a feleségével és a kisfiával telel, és a tűzijátékot szerette volna megnézni:

„Hihetetlen, de 2 órával a tűzijáték előtt kigyulladt a Burdzs Kalifa előtti 63 emeletes luxushotel. Mi meg pont a kettő között voltunk. Nagyon durva volt, ahogy előttünk teljes hosszában égett az épület. Úgy döntöttünk, hogy a gyerekkel inkább eliszkolunk a helyszínről. Most már a szállásunkon vagyunk.

Nagyon izgalmas volt. Teljes káosz. Az autóutakat lezárták, úgyhogy csak a járdán, a tömegben tudtunk haladni, a 3 éves fiammal a kezemben. Az autónk a Dubai Mall parkolójában volt. Egyik bejáraton nem engedtek be, de nem adtuk fel, kerestünk egy másikat. Háromnegyed óra múlva már autóban voltunk. A szerencsések kijöttek, a többieket megint kizavarták a parkolóházból.

photo_camera Fotó: Májki / olvasónk

Éreztük az égő szálloda hőjét, és hallottuk, ahogy ropog a tűz. Innen élőben nagyon ijesztő volt. Gyorsan előjöttek a katasztrófafilmek emléke. Attól féltünk, összedől. Délután 3 órától dekkoltunk ott. Szívás. Itt meg még a tévé sem megy. Nem tudunk semmit, hogy volt-e tűzijáték, vagy sem. Az autópálya soha nem volt még ennyire üres, ahogyan húztunk haza. Remegtünk az idegtől. A helyiek meg ott ültek, és vígan mulatoztak meg videóztak. Döbbenet. Remélem, senki sem sérült meg.

photo_camera Fotó: Májki / olvasónk

Nem baj, majd jövőre!”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.