Merkel újévi beszédében arra kéri a németeket, hogy lehetőséget lássanak a menekültek érkezésében

POLITIKA
2015 december 31., 08:07
comments 449

Eddig mindig előnyös volt a sikeres migráció gazdasági és szociális értelemben is

- ezt mondja újévi beszédében Angela Merkel német kancellár a Guardian szerint. Merkel arra kéri a németeket, hogy egy nehéz év után ezek miatt a lehetőséget lássák meg a menekültek érkezésében.

Azt mondta Németországnak magabiztosnak, szabadnak, emberinek és nyitottnak kell maradnia. Szerinte nem szabad olyanokat követni, akik a szívükben gyűlölettel megpróbálják megszabni, hogy mit jelent németnek lenni.

Mondani sem kell, hogy befogadjuk azokat, akik menedéket keresnek nálunk.

A kancellár meg van győződve arról, hogy bár a sok ember befogadása és integrálása nagy feladat, ha megfelelően kezelik, akkor nagy lehetőség lesz belőle.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.