A spanyol hatóságok is keresztbe tettek a szír fociedzőnek

Osama Abdul Mohsen, a szír fociedző, aki a László Petra-videókról vált világhírűvé, megígérte a még Törökországban tartózkodó családtagjainak, hogy karácsonyra már vele lehetnek Spanyolországban, de ez mégsem jöhetett össze, mert a spanyol hatóságok visszautasították a családegyesítési kérelmüket.

Mohsen ősszel még nagyon boldognak érezte magát, mikor a Cenafe Fociakadémia munkát adott neki, most viszont nagyon csalódott, hogy a feleségének és a gyerekének Törökországban kell maradnia.

Osama Abdul Mohsen és fia, Zaid - Fotó: Burak Akbulut / Anadolu Agency

A német Tagesspiegel riportjában arra panaszkodott, hogy a hatóságok rengeteg dokumentumot kértek tőle, hogy vízumot szerezhessen a családjának. Mivel ezeket nem tudták bemutatni a kéthetes határidőre, a kérelmét elutasították. Szerinte a spanyol hatóságok eleve lehetetlent kértek tőle, mivel mivel a rokonai a menekülés során sok személyes okmányukat elveszítették, és még nem kaptak helyettük másikat, mivel a szír közigazgatás mostanában nem áll a helyzet magaslatán. Ők nem tudnak csak úgy besétálni a legközelebbi nagykövetségre, hogy ezeket pótolják.

Mohsen még a spanyol miniszterelnöknek, Mariano Rajoy-nak is írt egy levelet, de ez sem segített. Miguel Angel Galán , a Cenafe igazgatója, aki munkát adott neki, továbbra sem nyugszik. Szerinte a spanyol kormány ígéretet tett arra, hogy befogadják a családot, ezt azonban nem tartották be. Galán vett a férfinek egy repülőjegyet, amivel Törökországba repülhet, hogy legalább pár napra találkozhasson a családtagjaival. 

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;