Ezrek váltak hajléktalanná az újévi tűzijáték okozta tűzvész után Manilában

külföld
2016 január 01., 12:34
comments 81

Hiába figyelmeztette a manilai kormány a lakosságot, hogy ne rendezzenek háztáji tűzijátékot és hiába szerveztek a fővárosban központi ünnepséget, több tragédia is történt a Fülöp-szigeten szilveszter éjjelén. Az egészségügyi miniszter, Janet Garin tájékoztatása szerint eddig egy halálos áldozatról és 380 sérültről tudnak. 

photo_camera AFP / NOEL CELIS

Egy ünneplő nem dobta el a kezében lévő petárdát idejében, a pirotechnikai eszköz olyan hatalmas erővel robbant, hogy a férfi azonnal meghalt. Utcai tűzijátékozás okozott tűzvészt a főváros Tondo nevű nyomornegyedében. A hírek szerint legalább háromszáz kunyhó égett le, ezrek váltak hontalanná. 

A fillipínók, csak úgy mint a kínaiak úgy tartják, hogy minél zajosabb a szilveszteri ünneplés, annál jobban kerüli el őket a balszerencse és a rossz az új évben. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.