Kitiltották a nyugati ruhákat egyes hindu templomokból Indiában

vallás
2016 január 01., 19:00
comments 160

A legfelsőbb bíróság arra utasította az egyházi hatóságokat Tamilnádu államban, hogy ne engedjenek be a templomokba senkit, aki farmert, rövidgatyát, szoknyát, polót vagy hasonló ruhákat visel. A bíróság szerint a nyugati ruhák nem megfelelőek az imádságokhoz, azokban nem lehet spirituális életet élni.

A szigorú öltözködési szabályok egyformán vonatkoznak a helyiekre és a turistákra is. Még az olyan helyek sem engednek be nyugatiasan öltözött embereket , ahol egyébként rengeteg turista megfordul. Január 1-jétől kezdve a férfiak csak dhoti-t hordhatnak, a nőknek pedig szarit kell viselniük, ha templomba akarnak menni.

Indiában máshol vannak olyan templomok, amelyek még ennél is szigorúbb szabályok alapján szűrik meg a látogatókat, bizonyos helyekben például nem mehetnek be azok, akik húst esznek.

Mumbaiban pedig a Haji Ali Dargah nevű muszlim szentélyből tiltották ki a nőket, mert attól tartottak, hogy olyankor is betérnének, mikor menstruálnak. Ebben az ügyben egy női jogi csoport már pert is indított. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.