Rekord súlyú gyapjú lehet Sheilán, aki hónapokkal ezelőtt lépett meg a nyájtól

ÁLLAT
2016 január 01., 08:08
comments 72

Rekord, akár 30 kiló is lehet a képen látható bárányon, aki tulajdonosától a Sheila nevet kapta. Derek Turvey az ausztráliai Bucklandben gazdálkodik és több mint kétezer juhot is tart, ezek közül egy-egy néha eltűnik, aztán vagy előkerül, vagy nem. Sheila előkerült: egy kertkapun fennakadva találta meg a szomszéd gazda, aki azonnal szólt Turveynek. A bárány tulajdonosa szerint az elmúlt két hónapban már többször látták Sheilát egy, a birtokával határos eukaliptusz ültetvénynél, de nem sikerült megfogni. Az állatot hétfőn tervezik megnyírni, akkor derül ki, hogy mekkora súlyt cipelt eddig. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.