Amikor 365 nap ünnep kéne, avagy a félresikerült karácsonyi ajándék esete

lélek
2016 január 02., 15:44
Ahogy a karácsonyfa égőinek fényei lassan halványodni kezdenek, a kihagyhatatlan családi látogatások sora véget ér, és már a szilveszteri-újévi boldogságturné is a múlté, ilyenkor úgy tűnik, hogy a kötelezően előírt szeretet is kifogy. Visszatérünk. Visszatérünk a szürke hétköznapokhoz. Visszatérünk a mindig kedves maszkunk nélküli énünkhöz. Visszatérünk a nemrég lerakott konfliktusainkhoz, idegtépő gondjainkhoz. Az ünneplőt leváltja a hétköznapi szaladgálós ruha.
Az egyetlen sovány vigaszt a nylon zacskó alján csodával határos módon megtalált gombóccá gyűrődött blokk jelenti, amivel a teljességgel haszontalan karácsonyi ajándékot valami értelmesre, s nekünk tetszőre cserélhetjük.
Itt a lehetőség meglepni önmagadat, valami igazán csodálatossal!
Te, mint elfoglalt szülő, családja boldogságát szem előtt tartó - s talán saját igényeidet háttérbe szorító - ember, gondolkodtál már azon, hogy mit szerettél volna a fa alatt látni - egy ajándékot, amin a te neved áll?
Szerintem Te egy barkácskészletre vágytál a lelked mélyén!
Elmondom, hogy miért vagyok ebben ilyen biztos!
Mert néha MINDANNYIAN úgy érezzük, hogy itt tényleg csak a csoda segíthet, hogy túléljük a hétköznapokat.
Varázslatos barkácsdoboz szettünk éppen ezért sok olyan hasznos eszközt rejt magában, melyek helyes bevetésével ünneppé válhatnak a hétköznapok is, s az eddig a kötelezően kijelölt "szeretet napok" mellé, sok - mindeddig - számozatlan nap is felkerülhet.
6db korlátlan felhasználású és 1 db egyszer használatos eszköz segít nekünk, szülőknek - és használatukon keresztül gyerekeinknek - a szeretet varázslat megteremtésében:
HULLÁMHOSSZ SZABÁLYOZÓ - segít a különböző nézőponton álló, egymásnak feszülő, egymással interferáló, s ezáltal feszültséget és veszekedést okozó gondolatokat egy hullámhosszra hozni az egyetértés békéjét megteremtve ezáltal. Egy gombnyomás és nem akadsz ki.
VIRTUÁLIS SZÓSZŰRŐ BERENDEZÉS - egy egyedileg programozható szerkezet, melynek segítségével a kellemetlen, véletlenül kifecsegett szavak már a múlté lesznek; segítségével gyermekünk bármilyen baráti, rokoni közösségben szabadon engedhető kockázatmentesen, megszűnik a szoros felügyelet szüksége, vége az őszinte, mindent elmesélő gyerekszáj okozta kínos magyarázkodások megsemmisítő kényszerének.
ÉNFÉNYEZŐ - szeretni, s szeretve lenni az év 365 napján jó dolog, s ennél már csak az a jobb, ha ennek hangot is adunk. Elég kínos, amikor szülői mivoltunkat társaságban kezdik ki, s kérdőjelezik meg rég nem látott rokonaink; ki/mi más, ha nem gyerekeink a leghitelesebb forrásai szülői nagyságunknak - ezért a kölök nagy nyilvánosság előtt tett érzelmes, ámde annál spontánabb vallomásaik igazi kincset érnek: az énfényező egy 2 db-ból álló szerkezet: az egyiket a gyerekek ruhájának zsebébe (közel a szívükhöz) kell helyezni, az indító gombot pedig magunknál kell tartani, s a megfelelő pillanatban meg kell nyomni, aminek köszönhetően - a gyerekeknél lévő adapter - a gyerekek szívét elönti a szülei iránt érzett melegség, s szeretet, ami végső soron dícsérő szavakra szemünk fénye száját.
MOSOLYRA FAKASZTÓ - okuljunk a sok kellemetlen karácsonyi ajándékbontó pillanatból, mikor a dobozból a vágyott ajándék helyett csak egy vicces pamutzokni/bögre/mécsestartó/béna CD figyelt vissza, s gyermekünk szája óhatatlanul sírásra görbült. Eszközünkkel véget vethetünk ezeknek a kellemetlen pillanatoknak: szájszéleket bájos mosolyra görbítő, az arcnak kisimult nyugodtságot adó, a csalódottságot, leplező, elkendőző eszköz gyerekednek akkor is segít, ha 4D hajtású megarakétára vágyott, de csak fakockát kapott anyósodéktól.
KÜLSŐLEG IRÁNYÍTOTT BELSŐ FÉKRENDSZER - a szülő-gyerek kapcsolat alapja a bizalom... meg a folyamatos ellenőrzés, persze a gyerek érdekében. Pláne úgy, hogy arról a gyerek magától értetődő módon, még véletlenül se szerezzen tudomást. Mered vagy teszed játék, ahová "muszáj" menni a 12 évesednek is? Pizsamaparti fiúk-lányos vegyest? Szilveszteri kétes hírű buli? Semmi gond! Az irányítás a kezünkben van! Mint beépített lelkiismeret, mikor a morális mérce kritikus szint alá süllyed egy neurofeedback impulzussal egybeépített internalizált fék gyerekünket a távolból - szigorúan titokban - a a helyes útra visszatereli.
HÁLAFAKASZTÓ - lelket melengető szavak gombnyomásra. Lehet elégszer szavakba önteni a gyerekednek, hogy mennyire szeret és hálás, amit érte szülőként megteszel? Mert persze gyerekeinkért tett fáradozásainkat önzetlenül tesszük...na de, azért néha kell az elismerés...ami jöhet szívből, vagy a kis eszközünk segítségével.
A készletünk bónusz tartalma 1 db egyszer használatos VÉSZGOMB, amelynek megnyomásával 1 alkalommal 1 kellemetlen helyzetet - az idő visszapörgetésével - meg nem történtté tudunk tenni - az esemény törlődik, esélyt adva egy új kezdetnek, a boldog végkimenetelnek, a következő kötelezően előírt szeretet időszak kiböjtöléséhez.
Ha lenne egy bolt, ahol ezt a barkácskészletet, mint csereajándékot megkaphatnád, felkeresnéd?! Amíg meg nem létezik ez a hiánypótló üzlet, elég lehet, ha magadban keresel valami olyan opciót, ami kicsit is hasonlít ezekre.
Szóval ne vedd túl komolyan, csak szeresd a hétköznapokat. Mert éppen abból, mindig csak az az egy van.