150 fegyveres foglalt el egy szövetségi épületet az Egyesült Államokban

külföld
2016 január 03., 17:19
comments 405

Egy szélsőjobboldali fegyveres milícia Oregonban egy tüntetés után elfoglalta a vadvédelmi központ épületét, mert így akarnak tiltakozni az ellen, hogy két társuknak, Dwight Hammondnak és fiának, Steve-nek hétfőn börtönbe kellene vonulniuk gyújtogatás miatt. 

Dwight Hammon farmernek és fiának ugyanis vissza kell mennie a börtönbe, mert gyújtogatásért kiszabott büntetésüket súlyosbította a bíróság. Hammondékat 2012-ben ítélték el, mert közterületet gyújtottak fel, hogy megvédjék a farmjukat a fenyegető erdőtűztől. Akkor egy év szabadságvesztést kaptak, ezt le is töltötték, ám a szövetségi ügyészek fellebbeztek, mondván, szövetségi tulajdonban lévő közterület felgyújtásáért minimum öt év börtönbüntetés jár.

Az épület elfoglalásához a csoport tagjai fegyvereket is vittek magukkal. A Guardian szerint egy férfi egy AR-15-ös karabéllyal állta el az épület bejáratát. A rendőrség közben lezárta az épülethez vezető utakat, és arra kérték az embereket, hogy ne menjenek arra. A fegyveresek akár 150-en is lehetnek.

A fegyveres csoport egyik tagja, Ryan Payne azt mondta, hogy ők nem akarnak erőszakot, de hozzátette, hogy ha a helyi és a szövetségi erők megérkeznek, akkor történik, aminek történnie kell. Egy helyi lapnak azt mondták, hogy akár évekig és hajlandóak kitartani. (Guardian/Politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.