Fegyveres felvonulással ünnepelték Texasban, hogy már felvonulhatnak fegyverrel

külföld
2016 január 03., 07:43

Január elsején száz, láthatóan felfegyverzett ember ünnepelt Austinban a texasi parlament épületének lépcsőjén. 2016. január 1-től ez teljesen legális, 1871 óta először szabadon lehet nyilvánosan fegyvert viselni az államban.

A tényt Texas-szerte több helyen is felvonulással ünnepelték, ahol a résztvevők többnyire így jelentek meg:

Erich Schlegel/Getty Images
photo_camera Erich Schlegel/Getty Images

Vagy így:

Erich Schlegel/Getty Images
photo_camera Erich Schlegel/Getty Images

És ez mostantól teljesen törvényesnek és normálisnak számít Texasban, ahol 2015-ben 925 ezer embernek volt engedélye rá, hogy rejtve fegyvert viseljen - nekik ezentúl nem kell rejtegetniük a fegyverüket.

Az új szabályozás szerint nyíltan csak az viselhet fegyvert, akinek korábban volt engedélye a rejtett fegyverviselésre. A nyílt fegyverviselés feltétele még, hogy a fegyver tulajdonosa leadja ujjlenyomatát a bűnügyi adatbázisba.

A törvény támogatói szerint a nyílt fegyverviselés visszariaszthatja az erőszakos bűnözőket. Az ellenzők szerint ezt semmilyen adat nem igazolja. (Via The New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.