Kocsis Máté a rendőrség segítségét kéri Simicskáék ellen

A Fővárosi Önkormányzat a rendőrség segítségét kéri a Mahir hirdetőoszlopainak elbontása maitt, mert a cég akadályozza a bontási munkákat - mondta Kocsis Máté önkormányzati és rendészeti tanácsnok vasárnap az MTI-nek.

Közölte, a Fővárosi Önkormányzat az októberi közgyűlésén szerződést bontott a Mahir Cityposter kft-vel, mivel a cég nem teljesítette maradéktalanul az abban foglaltakat. December 31-ig adtak határidőt arra, hogy a közterületi hirdetőoszlopokat elbontsák, de erre nem került sor, ezért a BKK Közút szombaton megkezdte a bontást, amelynek költségeit a Mahir-re fogja terhelni.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Szerinte az elbontás jogszerű, mert a Fővárosi Törvényszék elutasította a Mahir ideiglenes intézkedés iránti kérelmét, de a cég akadályozza az oszlopok bontását, ezért kérik a rendőrség segítségét a vonatkozó jogszabályok betartatásához. Kocsis Máté hozzátette, hogy őrző-védő cég, amelyik ennek ellenére is akadályozza a munkálatokat, elveszítheti a tevékenységére vonatkozó engedélyét.

Kocsis Máté szerint új oszlopok felállítására a Mahir Cityposter Kft-nek semmilyen jogi alapja nincs, hiszen sem érvényes szerződéssel, sem közterület-használati engedéllyel nem rendelkezik.

A Mahir ezzel szemben úgy gondolja, hogy szerződés felmondása nyilvánvalóan jogszabályba ütközik, egyben bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúját is felveti, a cég a felmondás kézhezvétele után azonnal megteszi a szükséges jogi lépéseket azért, hogy megóvja törvényes jogait és érvényesítse jogos igényeit. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;