Harmadik napja nem tudják kiverni a támadókat egy indiai légitámaszpontról

külföld
2016 január 04., 04:27
comments 37

Harmadik napja tartanak az összecsapások azon az indiai légitámaszponton, amit még szombaton rohantak le fegyveresek. Az összecsapásokban eddig hét indiai katona és négy támadó vesztette életét.

Az indiai belügyminiszter szerint már csak két támadó tartja magát, őket állítólag sarokba szorították és hamarosan "ártalmatlanítják".

A bázist, ahol az indiai légierő Mig-21-es vadászgépei, illetve Mi-25-ös és Mi-35-ös helikopterei állomásoznak, a jelentések szerint ellepték az indiai légierő és hadsereg különleges alakulatai.

A repülőkben állítólag nem esett kár.

Bár a harcok már harmadik napja tartanak, az még mindig nem világos, hogy kik a támadók - az akcióért egyetlen ismert csoport sem vállalta a felelősséget. India szerint a támadók pakisztánból szivárogtak át.

Ez megakaszthatja az India és Pakisztán közti párbeszédet, pedig abban jelentős fejlemény volt tavaly év végén: Narendra Modi indiai miniszterelnök egy külföldi útjáról hazatérve váratlanul Pakisztánban is megállt, a reptéren találkozott pakisztáni kollégájával, Navaz Sariffal. Így az sem zárható ki, hogy a támadók ezt a békülési folyamatot akarják megakadályozni. (Via MTI. Címlapkép: egy indiai katona tüzelőállásban a megrohamozott támaszpont falánál. Fotó: NARINDER NANU / AFP.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.