400 nap fogházat kapott egy dömösi férfi egy holokauszttagadó komment miatt

bűnügy
2016 január 05., 17:40
comments 1141

A nemzetiszocialista rendszer bűneinek nyilvános tagadása miatt esztergomi járásbíróság jogerősen elítélte Juhos Norbertet antiszemita és holokamuzó kommentjeiért. A dömösi férfi a Tett és Védelem Alapítvány Facebook-oldalára írta be Köves Slomó Hogyan beszéljünk a holokausztról? című cikke alá, hogy 

Hogyan beszéljünk? Úgy, hogy húzzatok vissza a picsába, ahonnan jöttetek! Az emberek könyökén jön már ki az ajvékolásotok meg ingyenélősödésetek a holokamutokkal együtt! Írogatják itt a kibaszott erkölcsi ökörséget, és már ötven éve a kártérítésekből meg a jóvátételekből éltek!”

A kommentért az alapítvány feljelentette Juhost. 

Az ítélet értelmében a férfi vagy kifizet 800 ezer forint pénzbüntetést, vagy fogházban leül 400 napot.

Juhos Norbert egyébként a saját Facebook-oldalán is posztolt antiszemita tartalmakat. Megosztott olyan képeket, amelyeken terroristának nevezte az Egyesült Államokat és Izraelt, majd az utóbbit nevezte meg a közel-keleti háborúk felelőseként.

Később írt egy bocsánatkérő levelet, amelyben arra hivatkozott, hogy a kommentje hirtelen felindulásból született, mert aznap olvasott egy holokausztiparról szóló cikket is. (via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.