400 nap fogházat kapott egy dömösi férfi egy holokauszttagadó komment miatt

2016 január 5., kedd 17:40
1149

A nemzetiszocialista rendszer bűneinek nyilvános tagadása miatt esztergomi járásbíróság jogerősen elítélte Juhos Norbertet antiszemita és holokamuzó kommentjeiért. A dömösi férfi a Tett és Védelem Alapítvány Facebook-oldalára írta be Köves Slomó Hogyan beszéljünk a holokausztról? című cikke alá, hogy 

Hogyan beszéljünk? Úgy, hogy húzzatok vissza a picsába, ahonnan jöttetek! Az emberek könyökén jön már ki az ajvékolásotok meg ingyenélősödésetek a holokamutokkal együtt! Írogatják itt a kibaszott erkölcsi ökörséget, és már ötven éve a kártérítésekből meg a jóvátételekből éltek!”

A kommentért az alapítvány feljelentette Juhost. 

Az ítélet értelmében a férfi vagy kifizet 800 ezer forint pénzbüntetést, vagy fogházban leül 400 napot.

Juhos Norbert egyébként a saját Facebook-oldalán is posztolt antiszemita tartalmakat. Megosztott olyan képeket, amelyeken terroristának nevezte az Egyesült Államokat és Izraelt, majd az utóbbit nevezte meg a közel-keleti háborúk felelőseként.

Később írt egy bocsánatkérő levelet, amelyben arra hivatkozott, hogy a kommentje hirtelen felindulásból született, mert aznap olvasott egy holokausztiparról szóló cikket is. (via Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt