A Bazilikánál eszkalálódott a Nagy Budapesti Oszlopháború

VÉGSŐ UPDATE 15:23: Váratlan fordulat az oszlopháborúban, meghátráltak a fővárosi oszlopbontók!!4! Botos tudósító jelentése szerint a Budapest Közút szakemberei "nem akarták, hogy bontás közben megsérüljenek a Mahir biztonsági őrei", ezért abbahagyták a Bazilika előtti hirdetőoszlop bontását. Három másik helyszínen, az Andrássy úton és a Podmaniczky utcánál, ahol nincsenek biztonságiak, tovább bontanak. "Ez egy Pintér Béla darab" - összegezte élményeit Botos tudósító.

A Mahir négy biztonsági embere körbeállta és testével védi Simicska Lajos reklámcégének a Bazilikánál álló hirdetőoszlopát, amit a főváros cége, a Budapest Közút szakemberei próbálnak eltávolítani.

Fotók: Botos Tamás

Botos tudósító helyszíni beszámolója szerint a rendőrség is a helyszínen van, de közbe csak akkor avatkoznak, ha szabálysértést is tapasztalnak. De azt egyelőre nem tapasztalhatnak, mert a főváros oszlopeltávolító szakemberei is kivárásra játszanak, így a biztonsági őröknek sem áll módjukban szabályt sérteni.

UPDATE 15:18: Felforrósodott a helyzet a Bazilikánál, a mahires biztonságiak próbálják lefogni az oszlopot. A rendőrök szóltak, hogy ez szabálysértés, amire a Mahir ügyvédje azzal vágott vissza, hogy az oszlop elbontása pedig lopás.

UPDATE 15:01 Botos tudósító jelentése szerint a Budapest Közút oszlopbontó-teherautója eltávozott a helyszínről, de csak azért, hogy egy még nagyobb oszlopbontó-teherautó vegye át a helyét. Azzal már bontani is fognak.

A Budapest Közút amúgy négy helyszínen is bontja a Mahir oszlopait az Andrássy úton, de a Mahir biztonsági őrei egyelőre csak a Bazilikánál állót védik.

A fővárosi közgyűlés tavaly szeptemberben mondta fel a Mahirral tíz éve, 25 évre kötött szerződését a hirdetőoszlopokról, majd decemberben úgy határozott, hogy azokat, amennyiben a cég magától nem távolítja el, a Mahir költségére a főváros bontja el. A Mahir jogellenesnek tartja és vitatja a fővárosi közgyűlés szerződésbontását, az Andrássy úti oszlopokkal kapcsolatban pedig azt is felvetette, hogy mivel az Andrássy út világörökségi védelem alatt áll, az oszlopok elbontása műemlékvédelmi problémákat is felvethet.

További cikkeink
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;