A Vatikán hivatalos lapjának nem tetszik a gépkarabélyos isten a Charlie Hebdo címlapján

2016 január 6., szerda 6:03
320

Egy gépkarabélyt viselő, vérfoltos ruhás istennel a címlapján jelenik meg szerdán a Charlie Hebdo a lapot ért terrortámadás évfordulóján. A fegyveres alak alá azt írták:

"a gyilkos még mindig szökésben."

A 32 oldalas lapot ismét egymillió példányban nyomtatják ki, a vezércikkben az újság lapigazgatója, Laurent Sourisseau az egy évvel ezelőtti támadás átéléséről ír, és arról, hogy  a Charlie Hebdo életben marad, mert 

"soha nem akartuk még ennyire bezúzni azok arcát, akik a halálunkról álmodtak".

AFP / MARTIN BUREAU

A lap címlapját és tartalmát Abdallah Zekri, a muzulmán vallás francia tanácsának tagja is kritizálta. A BFM tévécsatornának elmondta, hogy az írások erőszakos hangvételűek, és sértőek a vallásra nézve. A Vatikán hivatalos lapja, az Osservatore Romano is elítélte a Charlie Hebdo címlapi karikatúráját. Szerintük a katolikus egyház elítéli az erőszakot isten nevében. 

Tavaly január 7-én mészárolta le a szélsőséges iszlamista nézeteket valló Kouachi-testvérpár a szatirikus lap szerkesztőségének 12 tagját. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt