Az enyhe tél miatt világszere nagyon elhíztak a mókusok

ÁLLAT
2016 január 06., 20:20
comments 134

Számos helyről jelentették az elmúlt hetekben, hogy a szokottnál jóval vaskosabb, szinte már púfok mókusok bukkantak fel közparkokban. Szóltak hírek walesi és amerikai rágcsálókról is, akik jelentős súlygyarapodással tolták végig a téli szezont. 

Az ok nagyon egyszerű, a mókusok számára a tél jellemzően a koplalásról és így a súlyvesztésről szokott szólni, de most az enyhe tél miatt sok helyen a szokottnál jóval több táplálék maradt hozzáférhető. Sok órányi mókuskerekezés kéne, hogy lemozogják ezeket a zsírpárnákat. 

(BuzzFeed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.