Egy éve 2,7 milliárdért vette meg a Nemzeti Bank alapítványa a rózsadombi ingatlant, azóta is üresen áll

gazdaság
2016 január 06., 06:20
comments 44

Tavaly, 2014 decemberének végén vette meg a jegybank egyik alapítványa 2,7 milliárdért az MTA egykori Kémiai Kutatóközpontjának épületét a Rózsadombon. Az épület azóta is üresen áll, írja a Világgazdaság. A lap megkérdezte a 39 milliárd forinttal gazdálkodó Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítványt, hogy mikor veszik birtokba az épületet, amire azt a választ adták, hogy már javában zajlanak az előkészítő munkák. Az alapítvány szerint

"az épületben egy európai mércével is kimagasló színvonalú rákkutatási és diagnosztikai központot hoznak majd létre."

photo_camera

A lap szerint az egykori kémiai kutatóközpont területén bőven van teendő, mégsem történt eddig egy kapavágás sem. Egy sor lebontandó épület van a telken, aminek talaja szennyeződött, így annak cseréje vagy tisztítása is szükséges lehet. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.