Francia ultrák tévedésből egy vadidegen férfi esküvőjét dúlták fel

A francia első osztályban szereplő Saint-Etienne tíz ultrája állt bíróság elé, mert megszálltak és feldúltak egy esküvőt. Egy korábbi szurkolótársukon akartak bosszút állni, aki időközben átállt az ellenséghez, az Olympique Lyon-hoz. 

Csupán annyit rontottak el, hogy rossz férfit néztek ki, a házasodó férfinak csak a vezetékneve volt azonos a futballszurkolóéval. Így miközben a Denicé-i templomban, ahol összesen háromszáz vendég gyűlt össze, tartott a ceremónia, a közelben lévő kibérelt kastélyban bukkant fel a néhány dühös ultra. Ide szervezték ugyanis a ceremóniát követő lakodalmat. 

Alaposan felforgattak mindent, a bátermet vasrudakkal verték szét, törték az üvegeket, a hangfelszerelést, tönkretették az ételt is. Közben pedig a Saint-Etienne zöld színeit fújták fel több helyre. A kastélyszálló személyzete döbbenten és rémülten nézte az akciót. 

A csapatot később egy elcsípett rendszámtábla miatt sikerült megtalálni. Akár öt és tíz év közötti börtönt is kaphatnak, mivel bűnszervezetként kezelik őket. Többen az elkövetők közül korábban már álltak bíróság előtt, sportesemények előtt és után elkövetett erőszakos cselekedetekért. 
>Ügyvédjük szerint hülyeségbe keveredtek, amit mind megbántak. A házaspár amúgy százezer euró kártérítést kér a károk miatt. (Telegraph)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.