Íme, az ENSZ vezetőinek kedvenc olvasmánya: Hogyan mentesüljünk nemzetközi bűncselekmények vádja alól!

jog
2016 január 07., 12:44
comments 93

Remek találatot könyvelhet el a Vox magazin: az amerikai magazinnál szúrták ki ugyanis először, hogy az ENSZ New York-i könyvtára kiposztolta, melyik könyvet vették ki leggyakrabbn az ENSZ vezetői és egyéb képviselői az elmúlt évben. (A könyvtárat a szervezet második főtitkáráról, Dag Hammarskjöld-ről nevezték el.) 

Ez a könyv pedig nem más mint Ramona Pedretti luzerni egyetemen írt doktori dolgozata: 


"Állami vezetők és tisztségviselők mentesülése nemzetközi bűncselemények alól"

Pedretti a könyvben azt elemzi, hogy milyen szintjei és megoldásai vannak a jogi immunitásnak nemzetközi jog alapján egyébként bűncselekménynek minősülő esetekben. Bizonyára tanulságos olvasmány számos, diktatúrának minősülő ENSZ-tagország vezetője számára, bár valószínűleg demokrata kollégák is szívesen forgatják, ha ez lett a legnépszerűbb kötet a könyvtárban. 

(VOX)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.