Rendőrök lelőtték a férfit, aki késsel támadt egy párizsi rendőrkapitányságra a Charlie Hebdo-támadás évfordulóján

Francia rendőrök agyonlőttek egy férfit, aki kést lóbálva próbált meg bejutni egy párizsi rendőrkapitányságra a Charlie Hebdót ért támadás első évfordulóján. 

Az eset a város északi részén, a 18. kerületben történt csütörtök délelőtt, majdnem percre pontosan egy évvel a francia szatirikus lap szerkesztőségében történt, 12 fő halálát okozó mészárlás után. A rendőrök lelőtték a férfit.  

Francia médiaértesülések szerint a férfi "Allah Akbar" felkiáltásokkal közelített a kapitányság felé, amikor a rendőrök a bejáratnál lelőtték. A belügyminisztérium azt közölte az AFP-vel, hogy a férfi épp egy rendőrre támadt rá, amikor eltalálták. Helyiek szerint összesen négy lövés dördült, a rendőrök lezárták a környező utcákat. 

A Guardian megjegyzi, hogy az eset nagyjából akkor történt, amikor François Hollande befejezte az évforduló alkalmából elmondott beszédét Párizsban, amiben a terrorizmus elleni harc fontosságát hangsúlyozta. 

UPDATE 13.50

Az AP francia hatósági közlésre hivatkozva azt írja, hogy a férfi "kamu" öngyilkos mellényt hordott, ami hasonlít ugyan a merénylők viseletére, de nem volt ráerősítve robbanószer. 

(Guardian / AFP / AP)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.