Rendőrök lelőtték a férfit, aki késsel támadt egy párizsi rendőrkapitányságra a Charlie Hebdo-támadás évfordulóján

2016 január 7., csütörtök 12:43
196

Francia rendőrök agyonlőttek egy férfit, aki kést lóbálva próbált meg bejutni egy párizsi rendőrkapitányságra a Charlie Hebdót ért támadás első évfordulóján. 

Az eset a város északi részén, a 18. kerületben történt csütörtök délelőtt, majdnem percre pontosan egy évvel a francia szatirikus lap szerkesztőségében történt, 12 fő halálát okozó mészárlás után. A rendőrök lelőtték a férfit.  


Francia médiaértesülések szerint a férfi "Allah Akbar" felkiáltásokkal közelített a kapitányság felé, amikor a rendőrök a bejáratnál lelőtték. A belügyminisztérium azt közölte az AFP-vel, hogy a férfi épp egy rendőrre támadt rá, amikor eltalálták. Helyiek szerint összesen négy lövés dördült, a rendőrök lezárták a környező utcákat. 

A Guardian megjegyzi, hogy az eset nagyjából akkor történt, amikor François Hollande befejezte az évforduló alkalmából elmondott beszédét Párizsban, amiben a terrorizmus elleni harc fontosságát hangsúlyozta. 

UPDATE 13.50

Az AP francia hatósági közlésre hivatkozva azt írja, hogy a férfi "kamu" öngyilkos mellényt hordott, ami hasonlít ugyan a merénylők viseletére, de nem volt ráerősítve robbanószer. 

(Guardian / AFP / AP)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt