Mészáros Lőrinc és kis családja összesen 1391 hektárnyi földet vett magának karácsonyra, majdnem 2 milliárdért

bűnügy
2016 január 8., 19:23
comments 1122

Az RTL Híradó szerint Mészáros Lőrinc a mostani földárverések jegyzőkönyvei szerint nagyjából 400 hektár földet vásárolt.

Ezzel csak egyetlen baj van:

hogy törvény szerint magánszemélynek maximum 300 hektárja lehet.

Az RTL kérdezte a kormányzati tájékoztatási izét is (azt a szervet, amit nemrég hoztak létre, és kormányzati ügyekben tájékoztat), hogy hogyan lehetséges, hogy Mészáros Lőrinc 100 hektárral több földet szerezhetett, mint az átlagos halandók.

Csak egy semmit mondó választ kaptak, amiben annyit írt a kormányzati tájékoztatási izé, hogy a földbirtokos csak helyben lakhat és max 300 hektárja lehet. Ha pedig ezeknek nem felel meg egy földbirtokos, akkor nem jegyzik be a tulajdonjogát. Nem tudni, hogy Mészárosnak bejegyezték-e a tulajdonjogát, vagy ha csak 100 hektárra jegyzik be, akkor melyik lesz az a 100 hektár, amire nem jegyzik be.

Annyi biztos, hogy a jegyzőkönyvek alapján

Lőrinc 506 millió forintot költött a 400 hektár földre.

  • Lőrinc testvére, János 207 hektárt vett 247 milláért,
  • Lőrinc felesége, Beatrix 296 hektárt 404 millióért,
  • Lőrincék Ágnes lánya 209 hektárt 443 millióért,
  • Lőrincék Beatrix lánya pedig 276 hektárt 340 millióért.

Ez összesen 1391 hektárnyi föld 1941 millióért.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt