Mexikó 10 ezer rendőrt állít rá Ferenc pápára

A mexikói vezetés azt szeretné, ha februári látogatásakor a katolikus egyházfő legalább akkora biztonságban lenne, mint mikor az Egyesült Államokban járt. Mivel a két ország közbiztonsága között lehet találni némi eltérést, ezért a mexikói rendőrség 10 ezer járőrt akar szolgálatba állítani Ferenc pápa látogatásának idejére.

Úgy számolnak, hogy a pápa miatt az eseményre közel 2,3 millió ember fog február 14-én a fővárosba érkezni. A rendkívüli intézkedésekre azért is szükség lesz, mivel Ferenc pápa az amerikai látogatásához hasonlóan most is külön kérte, hogy engedjék közel az emberekhez.

Alberto Suárez Inda a moreliai érsek megjegyezte, hogy Ferenc nem látogatna el hozzájuk, ha nem bízna az Istenben és az emberek jóságában. Ugyanakkor hozzátette, hogy bár mindannyian halandók vagyunk, de ez még nem változtat azon a tényen, hogy itt több védelemre van szükségük. Morelia a drogkartellek háborúja miatt az egyik legerőszakosabb helynek számít Mexikóban. A kormány a múlt héten katonákat vezényelt a térségben, miután egy polgármestert már a hivatalba lépésének másnapján megöltek. Ferenc pápa ide is ellátogat majd. (Guardian)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;