Az USA szerint az orosz bombázások csak serkentik a migrációt

Az orosz légitámadásoknak csak mintegy harmada célozza az Iszlám Állam állásait, a többi mellémegy. 

Az amerikaiak szerint ennek is köszönhető, hogy nemhogy csökkenne a menekültáradat a polgárháborús konfliktusba süllyedt Szíriából a szövetségesek beavatkozása után, hanem éppen ellenkezőleg.

Az oroszok eddig ötezerszer bombáztak Szíriában szeptember 30 óta, ám a légicsapások hetven százaléka nem az ISIS-t, hanem a Bassár el-Aszad elnök ellen harcoló lázadó csoportokat találta el. 

Az amerikaiak nem értik, mik az oroszok szándékai a rendkívül pontatlan találati aránnyal, amely csak részben javult azután, hogy már ősszel szóvá tette ezt az amerikai fél és segélyszervezetek.

A Retuersnek nyilatkozó, nevét nem vállaló amerikai magas rangú tiszt szerint ez hozzájárul ahhoz, hogy még mindig sokan menekülnek a háború, és most már az éhínség által is sújtott országból.

Az Amnesty International szerint szeptember 30 és november 29. között kétszáz civillel végeztek orosz légitámadások, ám ezt az orosz hadsereg tagadja. (Reuters)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;