El Chapo csak nagyon kevés híján nem lógott meg megint

külföld
2016 január 09., 16:19
comments 103

A mexikói hatóságokat megszégyenítő tavalyi szökés után a mostani nagy diadal, az elfogás is csak nagy szerencsével jött össze, derült ki, miután új részleteket közöltek az akcióról.

photo_camera AFP / ANTONIO NAVA

Joaquin "El Chapo" Guzmánt négy órás tűzpárbaj, egy csatornában folyó kergetőzés és autós üldözés után kapták csak el.

Amikor a rendőrség megtámadta a házat, ahol a drogbáró élt – már egy hónapja figyelték –, akkor a főnök 11 embere tüzelni kezdett rájuk. Ötöt megöltek közülük a rendőrök, a többieket pedig lefegyverezték, de ez időt adott Guzmánnak, hogy megpróbáljon elszökni.

photo_camera El Chapo, miután elkapták.

A drogbáró rögtön a csatorna felé vette az irányt – ez állandó elem az életében, hiszen az általa működtetett csempészútvonalak is javarészt alagúton mennek, és a legutóbbi szökésekor is alagúton át szökött.

El Chapoval tartott kedvenc bérgyilkosa, El Cholo (rendes neve Orso Iván Gastélum Cruz) is. Az őket üldöző katonák nem is tudták utolérni őket őket, csak miután mocskosan kimásztak a csatornából, és még egy autót is el sikerült lopniuk. A rendőrök végül csak a városon kívül fogták el.

(Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.