El Chapo csak nagyon kevés híján nem lógott meg megint

2016 január 9., szombat 16:19
103

A mexikói hatóságokat megszégyenítő tavalyi szökés után a mostani nagy diadal, az elfogás is csak nagy szerencsével jött össze, derült ki, miután új részleteket közöltek az akcióról.

AFP / ANTONIO NAVA

Joaquin "El Chapo" Guzmánt négy órás tűzpárbaj, egy csatornában folyó kergetőzés és autós üldözés után kapták csak el.

Amikor a rendőrség megtámadta a házat, ahol a drogbáró élt – már egy hónapja figyelték –, akkor a főnök 11 embere tüzelni kezdett rájuk. Ötöt megöltek közülük a rendőrök, a többieket pedig lefegyverezték, de ez időt adott Guzmánnak, hogy megpróbáljon elszökni.

El Chapo, miután elkapták.

A drogbáró rögtön a csatorna felé vette az irányt – ez állandó elem az életében, hiszen az általa működtetett csempészútvonalak is javarészt alagúton mennek, és a legutóbbi szökésekor is alagúton át szökött.

El Chapoval tartott kedvenc bérgyilkosa, El Cholo (rendes neve Orso Iván Gastélum Cruz) is. Az őket üldöző katonák nem is tudták utolérni őket őket, csak miután mocskosan kimásztak a csatornából, és még egy autót is el sikerült lopniuk. A rendőrök végül csak a városon kívül fogták el.

(Telegraph)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt