Feszült hangulatban tüntetnek Kölnben a bevándorlók ellen, illetve a bevándorlók ellen tüntetők ellen

Miközben Merkel a migrációs politikájának szigorítását jelentette be, tüntetés is van Kölnben, ahol a szilveszter éjszaka talán a legnagyobb méreteket öltötte (jelenetős részben) menedékkérők által nők ellen tömegesen elkövetett zaklatássorozat. A bevándorlásellenes Pegida jelentett be tüntetést, ami ellen baloldali csoportok jelentettek be tüntetést. Utóbbiak jelszava az, hogy a nők elleni erőszak nem csak akkor bűn, ha bevándorlók követik el.

"A szexisták és a rasszisták mindenhol seggfejek." PHOTO: OLIVER BERG/DPA

A Frankfurter Allgemeine Zeitung nevű konzervatív lap tudósítása szerint ugyan "agresszív" a hangulat, de nincsenek sokan, a Pegida tüntetésén pár százan vonulnak, az ellentüntetők 1300-an lehetnek a német nagyvárosban. Viszont minden tüntetőre és ellentüntetőre jut egy rendőr.

A legfrissebb hírek szerint a rendőrök vízágyúval oszlatták a Pegida tüntetését.

Az ellentüntetők. (MTI/EPA/Oliver Berg)
A szélsőjobbos tüntetők. AFP / Roberto Pfeil

Meztelen nő is kiállt a nők zaklatása ellen, egy nappal a tüntetések előtt (egy Milo Moiré nevű svájci "konceptuális performanszművészről" van szó):

(Reuters, FAZ, Spiegel)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.