18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Feszült hangulatban tüntetnek Kölnben a bevándorlók ellen, illetve a bevándorlók ellen tüntetők ellen

külföld
2016 január 09., 14:39
comments 529

Miközben Merkel a migrációs politikájának szigorítását jelentette be, tüntetés is van Kölnben, ahol a szilveszter éjszaka talán a legnagyobb méreteket öltötte (jelenetős részben) menedékkérők által nők ellen tömegesen elkövetett zaklatássorozat. A bevándorlásellenes Pegida jelentett be tüntetést, ami ellen baloldali csoportok jelentettek be tüntetést. Utóbbiak jelszava az, hogy a nők elleni erőszak nem csak akkor bűn, ha bevándorlók követik el.

photo_camera "A szexisták és a rasszisták mindenhol seggfejek." PHOTO: OLIVER BERG/DPA

A Frankfurter Allgemeine Zeitung nevű konzervatív lap tudósítása szerint ugyan "agresszív" a hangulat, de nincsenek sokan, a Pegida tüntetésén pár százan vonulnak, az ellentüntetők 1300-an lehetnek a német nagyvárosban. Viszont minden tüntetőre és ellentüntetőre jut egy rendőr.

A legfrissebb hírek szerint a rendőrök vízágyúval oszlatták a Pegida tüntetését.

photo_camera Az ellentüntetők. (MTI/EPA/Oliver Berg)

A szélsőjobbos tüntetők. AFP / Roberto Pfeil
photo_camera A szélsőjobbos tüntetők. AFP / Roberto Pfeil

Meztelen nő is kiállt a nők zaklatása ellen, egy nappal a tüntetések előtt (egy Milo Moiré nevű svájci "konceptuális performanszművészről" van szó):

(Reuters, FAZ, Spiegel)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.