Mégsem építenek az apácák ocsmány kockaházat a palotanegyedbe

Úgy tűnik, meggondolták magukat a nagy ingatlanfejlesztést tervezgető apácák, ugyanis közleményt adtak ki, amiben tagadják, hogy le akarnák bontani a Múzeum és Szentkirályi utca sarkán lévő régi épületet, hogy egy egészen ocsmány kockaházat rakjanak a helyébe – írja az Urbanista.

A Szent Szív Társaság nővéreinek közleménye szerint sem építési engedély, sem döntés nincs az ingatlanról, és egyébként viszont a helyi hatóságokkal együttműködve, az ő elképzeléseiket "messzemenően" figyelembe véve fognak eljárni.

A korábbi tervek szerint – amiket még december közepén mutattak be – az államtól visszakapott épület helyére egy olyan épületet húztak volna fel, amiben ugyan hagytak volna egy kápolnát is, de a terület nagy részét a tervezett 52 appartmanlakás és mélygarázs foglalta volna el. Ebből a rend pénzt remélt, a lakásokat kiadták volna, az ebből jövő jövedelmet pedig saját céljaikra fordították volna.

Ez lett volna a terv.

Ez az ugyan felújítandó, de egyébként teljesen korrekt régi épület áll most itt:


(Urbanista, Építészfórum)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.