Mégsem építenek az apácák ocsmány kockaházat a palotanegyedbe

egyház
2016 január 09., 15:02
comments 169

Úgy tűnik, meggondolták magukat a nagy ingatlanfejlesztést tervezgető apácák, ugyanis közleményt adtak ki, amiben tagadják, hogy le akarnák bontani a Múzeum és Szentkirályi utca sarkán lévő régi épületet, hogy egy egészen ocsmány kockaházat rakjanak a helyébe – írja az Urbanista.

A Szent Szív Társaság nővéreinek közleménye szerint sem építési engedély, sem döntés nincs az ingatlanról, és egyébként viszont a helyi hatóságokkal együttműködve, az ő elképzeléseiket "messzemenően" figyelembe véve fognak eljárni.

A korábbi tervek szerint – amiket még december közepén mutattak be – az államtól visszakapott épület helyére egy olyan épületet húztak volna fel, amiben ugyan hagytak volna egy kápolnát is, de a terület nagy részét a tervezett 52 appartmanlakás és mélygarázs foglalta volna el. Ebből a rend pénzt remélt, a lakásokat kiadták volna, az ebből jövő jövedelmet pedig saját céljaikra fordították volna.

photo_camera Ez lett volna a terv.

Ez az ugyan felújítandó, de egyébként teljesen korrekt régi épület áll most itt:



(Urbanista, Építészfórum)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.