Sean Penn titokban interjúzott El Chapóval, ez vezetett a drogbáró elfogásához

2016 január 10., vasárnap 7:44
96

Sean Penn amerikai színész ősszel, egy titkos találkozóhelyen  interjút készített El Chapóval, azaz Joaquin Guzmánnal, a mexikói drogbáróval, akit pénteken fogtak el mexikói tengerészgyalogosok. Egy mexikói hatósági forrás szerint Penn mozgása vezette nyomra a rendőröket. 

Joaquin "El Chapo" Guzmán elfogásakor.

 Az interjú egy részletét, és kettejük találkozását bizonyító képet közölt szombaton az amerikai Rolling Stone magazin. A beszélgetésre tavaly októberben, egy durangói dzsungelben került sor, és az interjú idején jelen volt a találkozást megszervező Kate de Castillo mexikói színésznő is.  

Az már szombaton kiderült, hogy Guzmán filmet vagy sorozatot készült forgattatni magáról, ez vezethetett a lebukásához. Penn ezért vette fel a kapcsolatot a drogbáróva. A színész-rendező állítása szerint számos óvintézkedést tett, hogy ne bukkanjanak a nyomára, és az interjúra titokban kerülhessen sor - levelezését titkosította, telefonjait megsemmisítette.  

A beszélgetés hét órán keresztül tartott; szó esett Guzmán gyerekkoráról, politikáról, Hollywoodról. Guzmán valósággal kérkedett azzal, hogy 

több heroint, amfetamint, kokaint és marijuanát árul, mint bárki, és komplett tengeralattjáró-flottája, repülői és teherautó-parkja áll rendelkezésre, hogy terítse a cuccot.

El Chapo arról is beszélt az interjúban, hogy német mérnökök segítettek neki, amikor júliusban meglépett Mexikó legszigorúbban őrzött börtönéből. Az ABC szerint az amerikai hatóságok most vizsgálatot indítottak Penn ellen.

A mexikói hatóság egyik névtelen forrása szerint az interjú idején azért nem csaptak le Guzmánra, mert két nő és egy gyerek volt vele, de követni tudták mozgását a Sinaloa államban található, Los Mochis-i búvóhelyére. Az államügyész szombaton azt nyilatkozta, úgy jutottak el a rejtekhelyre, hogy követték El Chapó egyik segítőjét, aki segédkezett a júliusi szökésében. 

 A mexikói ügyészség megkezdte a kiadatási eljárást, Guzmánt bűnszövetkezet szervezésével, szándékos emberöléssel és pénzmosással is vádolják. 

(Quartz / NYT / Rolling Stones

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt