Tehetségkutatókat idéző műsorban keresték a legtisztességesebb közszolgát Nepálban

külföld
2016 január 10., 19:19
comments 57

A világ legtöbb országában próbálnak valamit kezdeni a korrupció visszaszorításáért és a tisztességes közhivatalokért, de abba az irányba kevesen próbálkoznak, mint amit most Nepálban bevetettek.

Ott ugyanis tehetségkutatók hangulatát idéző tévéműsorban keresték az ország legtisztességesebb bürokratáját. 

AFP / PRAKASH MATHEMA
photo_camera AFP / PRAKASH MATHEMA

Az Integrity Idol névre keresztelt játéknak a héten meg is lett a győztese, több mint ötvenezer szavazat után Pradip Raj Kandel lett az év legbecsületesebb közszolgája. 

A versenyt idén másodszor rendezték meg, és a cél egyértelműen az vele, hogy a súlyosan korrumpálódott himalájai társadalomban terjesszék a tiszta ügyintézés előnyeit. 

Kandel arról beszélt a díjátadó után, hogy nagyon örül a győzelmének, de rengeteg keményen dolgozó közszolgát képvisel most itt. 

A megtisztelő címmel amúgy semmiféle díjazás nem járt. A döntőbe összesen öten jutottak, egy nők jogáért küzdő aktivista, egy természetvédelmi hivatalnok és két oktató. Kandel körzeti megbízottként dolgozik. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.