Véres hétvége Törökországban

külföld
2016 január 10., 14:09
comments 55

A török biztonsági erők 32 kurd harcossal végeztek az utóbbi két napban az ország főleg kurdok lakta délkeleti részén, így ez volt az egyik legvéresebb hétvége a három évtizede tartó konfliktus júliusi kiéleződése óta. 

Török biztonsági források tájékoztatása szerint a rendőrség a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) 12 lázadóját ölte meg vasárnapra virradóra Van városában.         

photo_camera Isztambulban civilek és utcai művészek tüntettek a kurdok elleni támadások miatt (AFP / OZAN KOSE)

A hadsereg eközben 16 kurd lázadóval végzett a hétvégén a szíriai és iraki határ közelében fekvő Cizre és Silopi városában, további négyet pedig a régió legnagyobb településének számító Diyarbakir egyik történelmi kerületében, Surban ölt meg. Az utóbbi három városban így már összesen 450 lázadóval végeztek a török biztonsági erők a kijárási tilalom decemberi bevezetése óta. A kurdbarát ellenzéki Demokrata Néppárt (HDP) eközben arról számolt be, hogy a térségben ez idő alatt 81 civil is a harcok halálos áldozatává vált. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.