A somogyi földárveréseken egy belga származású család költött a legtöbbet

mezőgazdaság
2016 január 11., 09:22
comments 48

Somogy megyében összesen 9659 hektár állami földet értékesítettek decemberben, 592 liciten 11,9 milliárdért vásároltak, írja a Sonline.hu. A legdrágább egy 187 hektáros terület volt Ádánd mellett, ami Valasovits Lászlónak 431 millióba fájt. Valasovits összesen 680 millióért vett földet, de nem ő lett a megyei rekorder, hanem a belga származású somogyszobi Claessens Group, ami 1995 óta gazdálkodik a térségben. Claessens Péter és családja, l Christopher, Evelin, Eszter és Johan is licitált iharosberényi, bolhási, nagyatádi és somogyszobi földekre, összesen huszonnégyre. A család 

840 milliót költött. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt