A földárverés fideszes ötletgazdája is nyert az árverésen

POLITIKA
2016 január 11., 05:16
comments 100

A Blikk úgy tudja, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, a fideszes Győrffy Balázs is vásárolt területet az állami földárverések során. Győrffy esete azért pikáns, mert ő volt az egyik kezdeményezője az állami földek eladásának. A kamarai elnök 15 hektárt vett meg Veszprém megyében 22 millióért. 

Győrffy Balázs Fazekas és Lázár miniszterek mellett. Fotó: Illyés Tibor / MTI

Győrffy itt nem állt meg. Ő nyújtotta be ugyanis a lex-Simicskát, azt a törvénymódosítást, ami lehetővé teszi az árverésen földet nyerő gazdáknak, hogy megemelhessék az újonnan szerzett földjüket használók bérleti díját. Győrffy szerint 

"a magyar vidéken ma meglehetősen eszkalálódott, és komoly problémát jelent nagyon sokaknak, miszerint az út egyik oldalán 580 forintos aranykoronánkénti bérleti díj van, míg az út másik oldalán piaci, adott esetben ennek a többszöröse, öt-hatszorosa is lehet. Úgy gondoljuk, hogy ez egy méltatlan helyzet.”

A kamarai elnök módosítóját még decemberben meg is szavazta a parlament, pont azon a napon, amikor 

Győrffy nyert a földárverésen.

És milyen véletlen, hogy pont egy olyan területet, aminek a bérlője 580 forintos bérleti díjat fizet. (Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.